Abang n Huny

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Second Birthday

Thursday, September 8, 2011

lumrah kehidupan

lumrah kehidupan..
ada masa happy...ada masa sedih
ada masa senang...ada masa susah
ada masa jatuh sakit...ada masa berbulan2 batuk pun xkene
ada masa banyak duit...ada masa kene kira2 hari tgg gaji
ada masa rasa terpaksa..ada masa buat2 rela


masa terpaksa tinggalkan Hannah untuk kursus 7 hari 2 bln lps...terseksa nya jiwa raga
sepanjang kursus, gagah kan hati..kuatkan mental dan fizikal. spy pengorbanan dan kesusahan Hannah kt umah setimpal dengan kesusahan ibu kene kursus. sume activities I do it with all my heart..xnak sampai kene repeat..xnak smpai kene datang lagi..xnak sampai xlulus..xnak sampai kene tinggalkan anak lagi..boleh dikatakan in my group, I'm the toughest girl..sume sebab semangat dari Hannah n hubby.iihihi konon laaa

org kate..there's always a first time for everything.n lps tu the second and third time akan menyusul. in less than one month, I will have to leave Hannah n hubby again utk kursus 6 bulan. hopefully dapat balik within the 6 months tp xnak mengharap..biarlah bersedia mental n fizikal lebih dr kurang. tp sbnrnyee..wpon da besedia/da tau dr skrg, saya tetap jgk menangis tiap2 kali terfikir kena pegi kursus tu..macam last time, sebulan jgk la pujuk diri sndri n pujuk hannah. but in the end, I've got nervous break down..smpai terfikir nk resign. dasat x?? rasanya kalau terfikir psl resign tu two or three weeks before..da resign da kot..ish2 lumrah hidup. rase susah sangat nk hadapi bende tu..but eventually I got through with it and Hannah is doing quite well..ok la kot. cume problem time nk tido malam je..tepaksa shenen kt nenek die utk tido. nenek die la seksa di tarik2 digigit bagai. so, kali ni utk kursus 6 bln..i decided utk stop bf. sedihnyee. xdpt lah nk tgk muke tomel hannah mase tgh bf..xdpt lah lg nk main cak2 dgn hannah mase nk shenen..

smlm first night try tdo kan hannah tanpa shenen..hubby berjaya bertahan 15 minit je. trus kua bilik soh sy je tidokan..air mate meleleh2, hingus pon same. sedih sgt nampknye kne tido tanpa ibu die. sy pon sedih ddk kt lua bilik dgr hannah nangis kuat..ish susahnye dugaan yg ni..sy xrela lagi nk lepaskan hannah. hannah mesti lagi xrela kan..cne la nk berjaya kalau ibu die pon lemah cmni :( sian hannah..ibu xcukup keras hati. nk harapkan babah keras sikit..babah pon lebey kurg je..haishhh

semoga hari2 selepas ini akan lebih mudah...
semoga hannah akan paham yg ibu buat skrg ni utk kemudahan hannah jugak
semoga babah hannah akan bagi kerjasama sepenuhnye sebulan ni utk train hannah
harap2 babah xkene outstation bulan ni..klu xkompem xjadi klu sy sorg2 je kt uma
haiihh...
sbnrnye nk gembire dapat gi kursus 6 bulan tu..
sbb lps kursus tu selesai..insyaAllah saya akan di confirmkan dalam perkhidmatan
sbb lps kursus tu, ble la stop family planning and ble plan macam2 lagi utk family terutamanya utk gi jalan2 hihi
tp sedih bile fikirkan hannah..ibu sayang hannah taw
ibu wt cmni utk hannah jugak in future hannah xmanja sgt dah dgn ibu ( aaaa nk manjeee!!)

aaaaaaa
masih xdapat terima kenyataan.
saya patut happy / sedih???
perasaan bercampur aduk lahhhh

:(


7 comments:

  1. manjanye hannah...meh cni la kat auntie...kawan ng emir...bagi hilang sket manja...hehe...emir pon dah manja yot...tak sihat je semua org die xmo...nak mama die gak...

    ReplyDelete
  2. sedeynye aini..nanti leh balik umah x? kalo org pon dh pikir resign..huhu

    ReplyDelete
  3. ayu: manja sgt la ayu..tp sbnrnye aku suke. skrg ni jd xbape suke sbb nnt sian kt hannah aku xde :(

    elly: sedih kan? iskk..tepaksa belaja tinggal2kan sbb nnt hannah manja sgt. (ayat pujuk diri sendiri) :|

    ReplyDelete
  4. hmm aku xdpt bygkan kalau xdpt jmpe anak for a long time. sbb xpenah experience lg. xpenah lg tdo tanpa si kecik tu. tp u have to b strong piot. utk ms depan hana jgk. mmg la sedih kan. i know u can do it ;)

    ReplyDelete
  5. len, rse cm nk jd lecturer jgk lah..bes dpt gi belaja sama2.bile rse susah, ada family dgn kte..meti akn rase lagi kuat n tabah kn?good luck len!

    ReplyDelete
  6. yot: apa2 bidang pun sama. ade pros n cons.. xsemua benda kita boleh dpt and perlukan pgornbanan.mcm aku, akla kena sacrifice jgk sbb aku nk smbg belajar..tp kalau kita guna peluang yg ada sebaik mgkin iAllah yot..cewah, beriya je aku nasihat. hehe. ko kena bkorban masa dgn hannah tp nt iAllah ada lebih bykkkkk masa utk die dikemudian hari :)

    ReplyDelete
  7. insyaAllah..tula aku xsaba bk hbs kan kusus tu cpt2 (eh xmula lagi da xsaba nk habes? haha) sbb pani xnk jauh2 dgn family dah..insyaAllah. harap2 aku dapat bf lagi lepas balek nnt..plg sedih nk kene stop bf :(

    ReplyDelete

tq for caring n sharing =)