Abang n Huny

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Second Birthday

Wednesday, March 4, 2015

Our 3rd bundle of joy.. Birth story


Alkisah sy masih belum bersalin setelah sampai ke mgg 40. Lps serah diri.. Maka sy pn menginap la di hotel HPj malam tersebut di wad 2A katil 3. Setelah diperiksa oleh H.O, M.O dan pakar mereka demua sepakat yg berat baby sy dlm 3.2 - 3.4 kg. N lps dpt tau sy de guna puff utk batuk, mereka sahkan yg sy ada athma. So, pagi2 21/2/15 sy akan di induce menggunakan foley. Sbb klu masuk ubat cm biasa tu.. De kemungkinan ssh bernafas n xseswai utk org athma.


Bg dy guna foley ni mmg rse pelik skt.. Mcm ade bnde sntiasa kt faraj 😅 lps tu doc pesan soh bykkn jalan. Maka berjalan lah sy dgn alat tu di dlm faraj  ade la dlm 30 round kot wad tu sy tawaf... Masa masukkan alat tu perasaanya mcm masa masuk mulut ituk tu la. Xdela sakit sgt.. Yg penting control pernafasan. Klu xsilap sy pye dimasukkan saiz 20. Dgr2 doc ckp ritu.. Die bg 24j utk bnde tu jatuh kalau lps 24j xjatuh jugak, IOL dianggap gagal n maybe sy kne ceaser. 

So, jln 2 round.. Tdo jap. Patu jln 3 round tdo lg haha husband smpai dlm pkl 10 pg. Sy mmg mengantok sgt.. Mlm td xle tdo terpikr amende la foley ni.. Mcm seram je nk kne masuk bnde pelik dlm faraj haihhh 

bile husband da smpai br sy start dgn 6 round lps tu rehat lps tu 7 round. Jln laju jln perlahan.. Sampai mengah2 la jugak. Tiap kali lalu workstation nurse, meti dorg tue.. "De rsesakit perut x?". Sy cakap, "xde.. 😥" n jln dan jln lg...

Lupe lak.. Pg tu mase masuk alat doc ckp OS da 1cm. N kalau da OS da 4cm, belon tu akan terjatuh/terkeluar. Dlm 1100 tu sy xthn nk batuk. Batu skt2 je sblm tu.. Sbb rsemcm pressure btuk ble buat bnde tu tekeluar. Lps tu kua tye doc.. 

"Doc, sy nk btuk ni. Boleh ke? Dah xbole tahan."

"Batuk jela.. Xpe"

"Oo yeke.. Tp sy rse cm nk tekeluar bnde ni klu batuk kuat"

"Xpe2.. Klu terkeluar nnt sy check."

Sy pn blk ke bilik sy n terus membatukkan diri slps tahan batuk sekian lama. Maka terkeluar lah belon tu disalsikan encik suami. Sy pn terus g jupe doc utk diperiksa. 

Samb next entry la..  Panjang lg ni huhu

No comments:

Post a Comment

tq for caring n sharing =)