Abang n Huny

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Second Birthday

Friday, February 20, 2015

40 weeks

Punya la byk2 konon2 tanda nak bersalin.. Last2 smpai jgk ke mgg ke-40. Klu ikut2 kan false alarm mgg 38. Xlarat rasa tua dr mgg 36 lg. Kerap wee wee dgn poo poo pn da lame jgk.. Last2 kne admit jgk hosp sbb masih lom bersalin. Jalan pn da byk da rsenyee hehe tp da ketentuan Allah kan.. Merasa jgk smpai mgg 40 ni. Mcm kakak hannah lah edd +5 hr br bersalin. Kali ni xde dah edd++ tu sbb saya GDM. So cukup 40eks doc soh serah diri di hosp. 

Maklumlah HPj ni hot sgt tpt ramai org nk bersalin.. Sy pn musykil jgk la nape. Sy pilih HPj sbb dkt dgn rumah. Bkn ke itu kriteria utama? Huhu Dlm paper ritu ckp org dr JB pn dr jauh dtg nk bersalin sini. Smpai org putrajay sndri tepaksa g ke Serdang / Kajang.. Mcm xadil pula kan.. Macam2 huhuhu

Jadi pg td pkl 8am sy da dtg utk serah diri di wad bersalin HPj. Lps buat CTG n cek urine, sy diminta blk dl sbb xde katil kosong. Dlm 930 cmtu kami blk dah. Mujur graf CTG baby ok.. Cptla dptblk. Klu sblm ni sysmpai berjam2 br nk dpt graf tu cantik. Lepas tu g ke emergency department (ED) utk q katil. 

Dlm pkl 12 gitu dorg call ckp dah de katil
N ble admit. So lpeas lunch terus g hosp. Nasib baik lunch dl kari ayam dgn sambal belacan sbb kt Hosp waktu makan da telepas da..



 Maka disinilah saya mlm ni.. MIL dan FIL dr smlm dah smpai uma sbb kata pagi2 rini kne serah diri. So, dorg tgkkn bdk2. Lps lunch td mak n kakak sy plak dtg uma. Sempat la jumpa dorg sblm admit wad. So, algamdulillah trnang la sikit anak2 da setel. Sofea n hannah skrg di Gombak. Harap2 dipermudahkan lh ye menjag anak2 manja sya tu. Terutama sofea la.. Manja sgt tdo mesti nk shenen. Cemas sikit utk mak.. Klu esok induce n dilate, moga Allah permudahkan semua Nya n kami dpt blk hr Ahad. Amiiin In Shaa Alah.. 

Br bape jam xjumpa dah rindu...



Baby jgn risau ok... Ibu n babah will luv u as much as we love ur sisters. Please come out healthily n happily 😊😊😊💋 

Doakan semuanya baik3 sahaja ya.. Terima kasih.

No comments:

Post a Comment

tq for caring n sharing =)