Abang n Huny

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Second Birthday

Friday, July 6, 2012

Trip Sabah Day 1


Sabah mmg bes sbb macam2 ble wt kt sana..  Ble snorkelling, shopping, dgn sight-seeing all at one place.. Specifically at Kota Kinabalu la kan sbb die kat tengah2.. Sebelum gi Sabah mmg da wt tentative utk jln2 kt sana...tp bole la pulak sorg pon xprint tentative tu masa nk pegi.. Agaknye sbb wt awal sgt kot sbb semangat bekobar2 kan nak pegi...tentative die adalah cmni.. sebenarnye ni amend skt dr tentative perjalanan masa gi dgn kawan2 2 tahun lepas.. puan aishah, my bestfren yg wat..die mmg rajin bab2 ni n org yg kretip, so, saya yang xbape rajin ni...copy jela ubah2 skt.. saya ni more tu innovative dari creative katenyee :p

Khamis, 14 Jun 2012

First group (ani, naha, Hannah)
Penerbangan AK 5104
Bertolak Kuala Lumpur International Airport(LCC Terminal) (KUL) pada 9:30
dan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (T2) (BKI) pada 12:00

hannah first time nek flight

second group (kak ija & family, kak wun, acik)
Penerbangan AK 5122
Bertolak Kuala Lumpur International Airport(LCC Terminal) (KUL) pada 10:20
dan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (T2) (BKI) pada 12:50

Tengahari
- Sewa kete @ Hertz.
- Check in at 2 pm @ Marina Court Apartment
Kelengkapan disediakan sekiranya anda ingin berjimat cermat, contohnya periuk nasi, dapur memasak, dan lain-lain. Mesin basuh pun ada.
Ada swimming pool
Tuala disediakan. Tukar hari2..
Air-conditioner provided di setiap bilik
Tapi..dia tak tukar cadar hari2. N xsapu hari2 jgk kott..
- Solat & bersihkan diri
- lunch
- Ke tanjung aru beach
- Catch the sunset
Malam
- Dinner @ tanjung aru
Foodstalls serving local food and drinks are open till late at night. Enjoy coconut and sugarcane juice, chicken or beef satay and steamed peanuts and corn, or indulge in a full-course dinner at the seafood restaurant located there.

Adalah dimaklumkan bahawa.. office hertz kt KK adalah di Terminal 1. Oleh sbb flight landed kt Terminal 2, kitorg kena amik teksi gi terminal which cost us RM30..ha ni sebab hubby saya agak skema gi amik airport taxi tu..klu amik teksi bese, ble dpt RM20 jeh. Walaupon masih lagi dikira mahalll..tapi nk wt canee. Da terbooking online n kt situ je sy dapat paling murah utk sewa Hyundai Starex. Website ni pon dpt dari blog puan Aishah kite tadi :p

Hertz KK : Level L1 & L01 ,C5, Public Concourse, Arrival Level, Terminal 1, New Wing Kota Kinabalu International Airport, Kota Kinabalu, 88740 Sabah

sambil menunggu second grup..melayan hannah jelah

Yg betambah leceh nya pulak...masa baya duit sewa kete tu mase online reservation, sy guna card credit my sis..ini kerana saya n hubby xde card credit.. caya x? Ahahaha da lame terminate sbb rasa sakit ati kene bayar die pye interest. Skrg pkai debit card jee..so konon2 sbb saya n family landed sejam awal dari second flight, ktorg pon pegi la T1 dulu konon2 nnt ktorg akan gi amik second group la kt T2..sekali upenye Hertz cakap nak kene tuan punya card credit yg dtg claim kete utk pastikan org yg rent org yg betul.. + bayar deposit kete guna card yg samaaa... alahai saba jelaa. Da rugi RM30 yang ktorg baya utk airport taxi tu...n lps sejam menunggu, second group pon tiba dgn kadar taxi RM20..sbb saya pesan kt dorg jgn amik airport taxi.. dorg kre berbaloi la kot sbb naik 3 org dewasa + 2 toddler + beg besau peti ais... = RM20.. ok la kaannn??

Patu cm bengang jgkla dengan org hertz tu..macam2 la pulak. Saya pon dgn konpiden ckp kt die..masa saya dpt email rental successful xde pulak pesan macam ni.. patu die ckp, baca tak terms n conditions? Kantoi la di situ...saya mmg xbace pon. Saya rse mcm jarang2 org bace je kott. Ke saya je jenis xbace? Hahaha padan muke ko sape soh xbace terms and condition. Siap die tunjuk kt saya..kt part tu yg dah dihiglightkan. Nampak sangatla ramai jgk yg de kes cm saya..mujurla my sis bwk card credit tu ye x? Buatnye die bwk card yg lain...yg tu tinggal, agak2 cane?? Udahla da baya RM1000 utk sewa kete tuuu... tapi xpe, sabar jelahhh. Maklumlah dapat rental fee murah. Walaupon hubby saya da membebel2 sbb sy rent online xnak rent direct kt org je..tp bekali kali saya ingatkan yang harga ktorg dpt ni sangat murah sbb kt luar, harga Hyundai starex ni sehari = RM350 – RM 450. Nk gune 5 hari da nk RM2k da tuu.. pastu plak patutnya rombongan ktorg ni berjumlah 6 dewasa 3 kanak-kanak..tapi makcik saya cancel plak nak ikut last minute. So, redha jela dgn leceh2 tuhh + budak2 mmg selesa sgt dlm kete.. Hannah siap conquer seat belakang tido sorang2 membongkang..

Lps tu terus check in kt rumah and rehat2 jap..lps solat terus gi Tanjung Aru. Time tu da nak pukl 5 jgk la kot..kul 6 lebih danak sunset, so sume cepat2 siap n gi. Kat Tanjung Aru de satu auntie dr China kot..bekenan sgt dgn Hannah. Dia cakap beautiful..beautiful. pastu cuit2 hannah bagai. Kelaka jee.. makan kt Tanjung Aru mmg xsedap...da tau dah tgk pon xmenarik je.. pastu mknn agak mahal. Sume mkn goreng2 je kt sini sbb tau xsedap kan.. harga masakan panas lebih kurang RM8-RM10 untuk setiap orang... air die RM2 – RM 5. Total duit makan malam tu dlm RM80 for 6. 

adli nangis nak kamera

my love =)

si hensem, adam

auntie wun yg style

beautiful..beautiful :?

lemas kena angin kuat haha


Sekian.

Ok.. sambung day 2 plak bile2 nnt

No comments:

Post a Comment

tq for caring n sharing =)